Reiki principes

1: Wees niet boos voor vandaag. Paarden kunnen een lang leven leiden, en als zodanig kunnen ze veel huizen en verzorgers zien. Soms zien we de trauma’s van mishandeling of verwaarlozing uit het verleden (of heden) als we met paarden werken. We kunnen onszelf erg boos gaan voelen over hoe ons paard eerder werd behandeld of behandeld wordt, wat hij moest doormaken, enzovoort. Deze woede zal ons alleen maar afleiden van ons primaire doel, namelijk het paard helpen. Als we boos zijn, zal ons paard dit voelen en geen verbinding met ons willen maken. Reiki-meditatie helpt ons om dieper in het hart van ons paard te kijken en zijn potentieel voor genezing te zien, waardoor het gemakkelijker wordt om door alle moeilijkheden heen te werken. Met geduld en kalmte. Door ons paard te benaderen met innerlijke rust in plaats van boosheid, zal alles veel gemakkelijker naar genezing stromen.

2: Maak je geen zorgen, alleen voor vandaag. In de loop van de jaren dat we met paarden werken, kunnen we te maken krijgen met veel gezondheidsproblemen, zowel fysiek als emotioneel. Als we paarden koesteren in de richting van genezing, kunnen we onszelf zorgen maken: zorgen maken over andere problemen die zich zouden kunnen voordoen, kosten van behandelingen, hoe en of het paard volledig zal kunnen genezen van ziekte en verwonding, enzovoort. Piekeren over dingen waar we geen controle over hebben, helpt niet. Reiki-beoefening helpt ons om dieper in het hart en de geest van het paard te komen en hem te zien als al genezen – als een heldere, mooie geest met grenzeloze mogelijkheden. Wanneer we vanuit het hart naar ons paard gaan kijken, zal hij dit onmiddellijk voelen en kan het vertrouwen zich verdiepen. En met die verdieping van vertrouwen begint de genezing van het hart. Wanneer de genezing van het hart begint, zal al het andere volgen.

3: Wees bescheiden. Werken met paarden kan ons terug naar een gevoel van nederigheid brengen. Paarden zijn in veel opzichten zoveel gevoeliger voor de lessen van genezing en leven dan wij. Onze paarden kunnen enkele van onze meest diepgaande spirituele leraren worden. Reiki-beoefening helpt ons om ons hart te openen, te verbinden met paarden en de lessen en wijsheid van de paarden te leren zien en begrijpen.

4: Wees eerlijk. Paarden hebben absolute eerlijkheid nodig, omdat ze niets minder dan dat accepteren. We moeten leren om in het moment volledig bij hen aanwezig te zijn, want dit is hoe ze leven. Reiki-beoefening ondersteunt ons onze eerlijke en waarheidsgetrouwe zelf te laten zien.

5: Heb compassie. Het ontwikkelen van een relatie met een paard leert ons de grenzen van gescheidenheid op te heffen. Het leert ons om samen te werken en een partnerschap te ontwikkelen dat soort en taal overstijgt. Deze samenwerking kan beginnen met grondwerk en paardrijden, maar zal op een gegeven moment ook een gezondheidsuitdaging omvatten. Hierdoor zullen we leren dat we in werkelijkheid niet zo verschillend zijn en dat mededogen zal groeien.