BONUS pendel installeren

Je hebt een nieuwe pendel of je hebt al lang niet meer met je pendel gewerkt. Dan is het belangrijk dat je de pendel installeert (of dus opnieuw installeert). Door de pendel op de juiste wijze te installeren, reinig je de pendel en laad je deze weer op en weet je welke bewegingen van de pendel staan voor welk antwoord. 

Het is belangrijk als je de pendel vragen gaat stellen dat je weet wat bijv. ja of nee is.  Daarvoor dien 

Pak je pendel erbij! 

Stap 1: Pendel energetisch reinigen en opladen. Voordat de pendel in jou handen kwam is het waarschijnlijk door meerdere handen geweest en kan er nog energie van andere aanhangen/kleven. Er zijn meerdere manieren om energetisch te reinigen, hier leer je alles over in module 3! Nu gaan we de pendel energetisch reinigen met reiki energie! Pak de pendel vast en houd deze in gesloten handen vast en laat je reiki energie stromen, visualiseer dat alle vastzittende energie oplost en dat de pendel gevuld wordt met frisse positieve energie. Doe dit net zolang tot je het gevoel hebt dat het genoeg is en de reiki energie minder wordt. 

Stap 2: vasthouden van de pendel. Op de afbeelding kun je duidelijk zien hoe je de pendel het beste kunt vasthouden. Zorg dat je het koord van de pendel licht vasthoudt, zodat deze de ruimte heeft om te gaan bewegen. Houd het koortje tussen duim en wijsvinger, het fijnste zal de hand zijn waar je ook mee schrijft maar je moet doen wat voor jou het fijnste werkt. 

Stap 3: antwoorden op de vragen. Nu gaan we kijken wat de beweging antwoorden zijn van de pendel op de vragen die je gaan stellen. 

We gaan vragen of de chakra open of gesloten is en dan zal de pendel met de klok mee of tegen de klok in draaien. Met de klok mee er zit energie in de chakra is open en tegen de klok in er zit weinig energie de chakra is gesloten 

Stap 4: de pendel uitproberen. Test de pendel eens uit bij jou eigen chakra. Leg je hand op een chakra naar keuze en vraag of deze open of gesloten is. Maak je niet druk als het niet meteen lukt, zorg dat je goed geaard zit met 2 voeten op de grond en haal een paar keer diep adem en probeer het nog een keer. Door veel te oefenen word je er steeds beter in! 

Nu is je pendel klaar voor gebruik!