BONUS chakra’s uitpendelen

Er zijn verschillende manieren hoe je energie kan lezen bij paarden. In een vorige les heb je een gelezen en gezien hoe je de chakra’s kan scannen met je handen. Het kan zijn dat je het lastig vindt om te voelen. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je onzeker bent over je eigen kunnen, of je dit wel kan ontwikkelen. Het kan zijn dat jij je moeilijk kan focussen. Het maakt niet uit waarom je het lastig vindt, oefening baart kunst en weet dat iedereen het kan leren! Als bonus leer je in dit hoofdstuk hoe je chakra’s kan uitlezen met een pendel! Sommige mensen vinden het makkelijker om een pendel te gebruiken hiervoor, omdat je echt ‘fysiek’ de pendel ziet bewegen dus niet een interpretatie hoeft te geven aan wat je voelt in je handen of voelt. Dit kan je helpen om vertrouwen te geven in het werken met intuïtie en energiewerk.

Door de chakra’s uit te pendelen kun je een goed beeld krijgen van de chakra. Werken de chakra’s goed, is er een chakra geblokkeerd of draait er eentje overuren? Dat kan je allemaal uitlezen als je de chakra’s uit pendelt. En het mooie is je kunt deze meteen gaan behandelen.

Bij het uit pendelen van de chakra’s gaan we alle chakra’s langs. We beginnen altijd bij het 7e chakra en gaan zo alle chakra’s af totdat we basis chakra zijn aangekomen. 

Er zijn verschillende methodes hoe je met de pendel de chakra’s kan uitlezen. Bij de eerste methode leg je één hand op of net boven het chakra met de hand waar je niet mee pendelt en stel de vraag aan de pendel of deze chakra open/ veel energie of gesloten/ weinig energie heeft. Als de chakra open is kun je door naar de volgende als deze gesloten is geef je deze chakra reiki en zo ga je alle chakra`s af. Als afsluiting strijk je het paard af van voren naar achteren een keer of 3, vaker mag ook volg je intuïtie wat nodig is. 

Wat je ook kan doen is de pendel voor of boven de chakra houden, net zoals je dit ook bij mensen kan doen. Voor de rest werkt het het zelfde. Je stelt dan weer de vraag en kijkt hoe de pendel beweegt.