Afstandsbehandeling voor paarden

Net zoals mensen kan je ook Reiki aan paarden geven op afstand. Er zijn een groot aantal voordelen aan het geven van Reiki op afstand. Het is namelijk zeker niet dat dit onderdoet voor Reiki die je fysiek geeft.

Voordelen van Reiki op afstand aan paarden:

  • Je kan hiermee makkelijk angstige of agressieve paarden behandelen
  • Je kan de Reiki op ieder moment van de dag geven
  • Soms is het makkelijker om energetisch informatie van het paard binnen te krijgen
  • Het kost minder tijd, want de Reiki op afstand is sterker (een uur fysiek staat gelijk aan een half uur op afstand)

Hoe bereid jij je voor
Voordat je een behandeling op afstand geeft is het goed om eerst zelf goed geaard te zijn en verbonden met het universum. Hier kan je de mediatie voor gebruiken die je in de lesstof van Reiki 1 voor paarden hebt gedaan. Ook is het goed dat jij jezelf eerst Reiki geeft om de energie goed te laten stromen en te kijken of je zelf blokkades hebt. Je kan jezelf Reiki geven terwijl je de basishouding zit (één hand op je hart en je andere hand net onder je navel).

Voordat je een persoon op afstand gaat behandelen vraag je eerst toestemming aan degene die je gaat behandelen. Dit gaat natuurlijk bij paarden lastig, maar alsnog stemmen we af op een paard met de vraag voor toestemming. Stem in gedachten op het paard af door bijvoorbeeld het paard voor je te zien. Vervolgens kun je de intentie sturen naar het paard dat je Reiki stuurt en dat het paard zelf mag bepalen of hij of zij de Reiki energie ontvangt.

De behandeling
Vervolgens teken je de symbolen in de lucht en zeg je de bijbehorende mantra’s drie keer per symbool. Je kunt nog de naam van de ander drie keer noemen (als je de persoon bijvoorbeeld niet zo goed kent). Hiermee heb je de verbinding met de ander gelegd.

Je kunt vervolgens op de volgende manieren behandelen:

  1. De ander tussen je handen nemen en vervolgens een behandeling geven, je houdt je handen dan zo’n twintig centimeter uit elkaar op je schoot;
  2. Een knuffel tussen je handen nemen en deze behandelen zoals je het paard zou behandelen;
  3. Doormiddel van een meditatie met je handen in de basispositie

Je kunt de behandeling afsluiten door bewust het lijntje dat je hebt gelegd liefdevol door te “knippen”, waarbij je je voorstelt dat de uiteinden die ontstaan worden gevuld met Reiki energie. Vervolgens bedank je de Reiki energie dat je kanaal hebt mogen zijn.